Om bloggen

Norad kommuniserer med svært mange mennesker gjennom ulike kanaler hver eneste dag. Hvorfor oppretter vi da en blogg?

Kommunikasjon av kunnskap

Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid. Våre ansatte gir faglige råd om blant annet global helse, skatt, styresett og  vannkraftutbygging, representerer Norge i internasjonale forhandlinger, vurderer om norsk bistand blir administrert godt, vi deler ut penger til blant annet sivilt samfunn, informasjonstiltak og norsk næringsliv – og gir innspill til Utenriksdepartementet, ambassadene , organisasjoner og politisk ledelse daglig. I Norads strategi og samfunnsoppdrag er kommunikasjon av kunnskap viktig. Norad skal være «Norges kompetansesenter for bistand».

Kunnskap er vår viktigste ressurs

I alt dette arbeidet er vår viktigste ressurs våre ansatte – og deres kunnskap.

Bloggen skal bidra til at flere får nytte av den kunnskapen som finnes i Norad. Målet er å bringe relevant og oppdatert kunnskap om utvikling og bistand ut til deg som er opptatt av disse temaene.

Ønske om dialog og debatt

Vi vil gjerne vite hvem vi snakker med, derfor ber vi deg identifisere deg for å kommentere på bloggen. Dette gjør du ved å bruke Disqus, Facebook, Twitter eller G+. Vi går utfra at du opptrer med respekt for andre og holder deg til emnet for diskusjonen. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg fra nettstedet, for eksempel ved personangrep og ærekrenkelser.

Og så ønsker vi dialog og debatt. Gjennom bloggen ønsker vi å være en arena for den utviklings- og bistandsfaglige samtalen som foregår.  Og du er velkommen med!

Diskuter og del dine synspunkter i kommentarfelt.  Fortell oss hva du vil vi skal skrive om. Les, lik, del. Vi vil lytte. I bloggen har vi også åpnet opp for gjestebloggere. Vi ønsker flere inn på arenaen.

Dele kunnskap

Norad består av 230 fagmedarbeidere. Huset er fullt at flinke, entusiastiske og kunnskapsrike mennesker. Noen av disse vil nå dele sin fagkunnskap på en ny måte her på denne siden.

Forhåpentligvis vil du lære noe nytt – eller gi Norad nye innspill – når du leser vår fagblogg. Og kanskje blir vi alle litt klokere om utvikling og bistand?

Velkommen til Norads fagblogg!